Recrutăm noi OST-iști!

Un nou semestru, o nouă oportunitate să intri în organizația noastră! Oficial dăm startul recrutărilor!

Ce înseamnă OST?

În primul rând suntem o echipă de studenți de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor dar și din cadrul altor facultăți din orașul veșnic tânăr și vibrant, Cluj-Napoca. Principalul scop al înființării acestei organizații a fost dorința de a valorifica turismul, un element specific de descoperit în perioada vârstei adolescentine. Putem spune ca noi, OST-iștii avem în comun iubirea față de țara noastră, de valorile, de peisajele și de diversitatea de care dispune aceasta . De aici și numele nostru, Organizația Studenților pentru Turismul Românesc.

De ce sa vii în OST?

Ești pasionat de turism? Îți place să admiri peisajele? Să vizitezi locuri noi? Să îți descoperi țara? Să legi prietenii de o viață cu oamenii ce au aceleași hobby-uri ca și tine? Atunci OST este o șansă unică de a-ți mari grupul de prieteni, de a forma prietenii consistente, de a participa la proiecte interesante și distractive, de a-ți gestiona timpul liber într-un mod eficient pentru activitățile care sunt relevante pentru tine și nu în ultimul rând îți poți descoperi noi atuuri de care nu știai pana atunci.

Care sunt proiectele noastre?

În decursul unui an universitar ne place sa fim activi și de aceea organizăm evenimente relevante pentru diferite perioade.
Începem în forță cu un eveniment de socializare „International Night” ce presupune schimburi de cultură între studenții români și cei din alte țări.

Ne admirăm orașul în care am venit sa studiem și de aceea am organizat un concurs de cultură generală despre Cluj-Napoca intitulat „NapoQuiz”.

Ne place să depănăm alte vremuri, să vorbim despre tradiție, fapt ce a dus la crearea unei alte activități și anume „Seara Tradițională”.

Suntem studenți înfocați de tradiție și spirit românesc, tocmai de aceea în apropierea sărbătorilor de Crăciun am creat un spectacol tradițional unde ne întrecem în obiceiuri și descoperim „Care-i Fruntea?”O nouă ediție de succes a spectacolului tradițional de Crăciun „Care-i fruntea?” 2019 țării.

Următorul eveniment este reprezentat de o conferință pe teme de turism cu specialiști în domeniu: Conferința Națională „La Popasul Turistului Român”, urmat de o lună de activități pentru turism: „Zile de Turism”,  iar ultimul proiect dedicat viitorilor studenți: ”Turist la Cluj”.

Vezi proiectele ost aici.

 

Ce semnifică de fapt să fii voluntar?

Privind dinafară, să fii voluntar înseamnă să îți ocupi timpul cu activități ce îți aduc un anumit grad de satisfacție, de încredere că faci un lucru din plăcere și nu din obligație. Dar din interior lucrurile iau o altă direcție. Faptul că ești voluntar și te vezi tu pe tine în această postură, exact în momentul în care acționezi reprezintă un gând, o certitudine ca locul tău e acolo, că faci ce trebuie, că îi ajuți pe alții făcând ceea ce te face fericit.
A fi voluntar însemnă sa treci de barierele proprii, sa îți lărgești orizonturile, sa descoperi noi sentimente.

Așadar, nu mai sta pe gânduri, hai în OST! Înscrie-te aici!