Iată că a trecut mai bine de o săptămâna de la unul dintre cele mai importante și frumoase evenimente ale Organizației Studenților pentru Turismul Românesc –  “Care-i fruntea?”. Credem că este timpul să vă povestim câte puțin despre cele întâmplate in data de 12 decembrie 2019 și despre ce a însemnat această seară.

Și în acest an, evenimentul s-a bucurat de un real succes, sala fiind plină ochi, iar locurile fiind ocupate până la epuizare. Tot efortul depus pe parcusul a lungi săptămâni de muncă, în timpul nenumăratelor ore de repetiții, dar și întreg timpul acordat organizării acestui spectacol nu au fost în zadar. Bucuria pe care toți cei implicați au simțit-o după terminarea acestei seri a fost una care nu se poate descrie în cuvinte, pentru că este un sentiment unic ca proiectul pentru care îți dedici timpul, ideile și sufletul, împreună cu o întreagă echipă, să fie atât de apreciat și să întreacă așteptările tuturor.

Organizatorii, voluntarii, dar și membrii celor trei zone – Ardeal, Maramureș și Moldova – nu i-au dezamăgit pe cei care au ales să își petreacă seara în compania familiei OST. Pe tot parcursul serii, am surprins zâmbete sincere pe chipurile celor prezenți, lacrimi curgând pe obrajii lor, lacrimi izvorâte în urma colindelor emoționante interpretate pe scenă, dar și râsete care au răsunat în sală în timpul momentelor create cu atât de mult drag de către voluntarii OST.

An de an, sute de oameni răspund invitației OST și sunt alături de noi, contribuind la împlinirea menirii acestui eveniment caritabil. În acest an, am dorit să dăm o mână de ajutor unor tineri speciali, aflați în grija Centrului Napoca Protheus, dar și părinților acestora, care fac față cu greu cheltuielilor financiare. Poveștile lor sunt unele emoționante, iar faptul că ei au văzut că nu sunt uitați și că publicul prezent, dar și voluntarii OST le sunt alături, a adus un strop de fericire și speranță în sufletele lor.

Seara a început pe ritmurile cântecelor interpretate de artista Ilaria Daniela Duprii, urmând ca mai apoi să își facă apariția pe scenă și gazdele acestei seri, care i-au introdus încet-încet pe cei prezenți în spiritul acestui spectacol.

Cele trei echipe – Ardeal, Maramureș și Moldova – au creat momente impresionante, demne de a fi prezentate pe scena “Care-i fruntea?”. Tradiții și obiceiuri românești, specifice fiecărei zone în parte, au fost aduse în față publicului, uimind, ca de fiecare dată. Fiecare zonă a reușit să surprindă esența a câtorva dintre mai importante și frumoase datini ale țării noastre, transmise din moși strămoși până în ziua de astăzi. Atmosfera a fost una de sărbătoare, datorită dansurilor și jocurilor populare, care au stârnit dorința publicului de a se alătura și de a se prinde în jocul acestora.

Datorită felului în care au fost gândite, până la cel mai mic detaliu, momentele celor trei zone au fost unele memorabile și pline de emoție, purtând publicul pe culmile mai multor stări – de la bucurie la tristețe, nostalgie și amuzament, dar și de la agonie la extaz.

Această ediție a adus alături de noi oameni talentați, iubitori ai folclorului românesc și ai jocului popular, care duc mai departe tradițiile cu mândrie și ne-au reamintit de frumusețea lor. Ne-au împărtășit din iubirea ce o poartă țării noastre, au pășit pe scenă purtând straie populare autentice și au oferit celor prezenți momente de excepție.

Ansamblul folcloric Cununa Someșană din Florești a încântat privirile tuturor, prin cele două momente pregătite pentru această seară și prin felul în care au jucat cu atât de multă pasiune.

Tânăra interpreta Elisabeta Guzu ne-a onorat cu prezența sa în acest an și bucurându-se de primirea călduroasă de care a avut parte, ne-a cântat melodii dragi sufletului ei, specifice Ardealului, “Foarte călduroasă primirea, foarte mult entuziasm. Am zis, emoțiile au fost acolo, la loc de cinste, chiar tremuram așa la începutul evenimentului, când am văzut câtă lume, cât de frumos reacționează, cât de călduros m-au primit. Mulțumesc că m-ați făcut părtașă bucuriei voastre și că, pentru câteva ore, am fost și eu în familia OST. Mulțumesc!”

Suzana și Daciana Vlad, gemenele folclorului maramureșean, au urcat pe scena spectacolului, au cântat și au încântat publicul prin talentul moștenit de la tatăl lor. “De fiecare dată suntem uimite când vedem că tinerii iubesc folclorul și tradițiile românești și bineînțeles că în această seară nu ne așteptam să vedem atâta energie aici. Ne-am bucurat să vedem sala plină, să vedem oameni binevoitori și oameni care pun mână de la mână pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.”

Pentru al doilea an la rând, artistul Alexandru Brădățan a acceptat invitația OST și a adus pe scenă frumoasele cântece din inima Moldovei. “Este o bucurie să fiu și în acest an alături de voi. Mulțumesc pentru  invitație. Faptul că anul trecut m-am simțit foarte bine, acesta este motivul principal, pentru care, iată, și anul acesta am revenit cu același drag. Atmosfera este frumoasă, ca de fiecare dată. Studenții reacționează într-un mod plăcut și eu trebuie să le mulțumesc. Nu știu dacă muzica populară este muzica favorită în rândul generației mele, dar sunt convins că are un loc aparte în inima fiecăruia.”

Bineînțeles că și de această dată, gazdele i-au cinstit pe cei prezenți cu bucate tradiționale, pregătite după vechile rețete ale bunicilor, precum gustoșii cozonaci, sarmale și multe alte bunătăți. Am închinat și câte un păhărel de vin fiert în cinstea organizatorilor și tuturor celor care ne-au fost alături!

Cel mai așteptat și plin de suspans moment al serii a fost anunțarea câștigătorilor. Ce zonă a reușit oare să uimească juriul și publicul cel mai tare în acest an?

După o seară spectaculoasă, unică și memorabilă, Maramureșul a fost desemnat “fruntea țării”!

Așteptăm cu nerăbdare ediția ce va urma, iar vouă, tuturor, vă mulțumim pentru interesul și sprijinul acordat!

 

Albumul oficial „Care-i fruntea 2019”: Click aici

Vezi mai multe detalii despre eveniment: Aici