Mulți ne întrebăm ce înseamnă să fii voluntar, în special ce înseamnă să fii voluntar într-o organizație studențească mai ales că auzim pe toată lumea din jurul nostru zicând că anii de studenție nu ar fi la fel fără aceste organizații. Să fii voluntar înseamnă să fii chiar tu schimbarea pe care ți-o dorești în lume.

Trăind și studiind într-o țară toți ne dorim să ne punem amprenta cumva în dezvoltarea sa, iar considerăm că acest lucru îl putem realiza doar dacă ne dezvoltăm pe noi în primul rând, dar oare cum ar fi să putem face ambele lucruri în același timp? Să ne punem amprenta în promovarea țării și să ne dezvoltăm și noi…simplu. Organizația Studenților pentru Turismul Românesc oferă această posibilitate oricărui student din orașul Cluj- Napoca, să realizeze ceva pentru promovarea țării pe care o iubește.

Această organizație este o mare familie alcătuită din niște studenți dornici să promoveze valorile țării în care trăiesc și care doresc să arate că România este o țară ce nu are numai niște oameni speciali, ci și niște locuri uimitoare.  Dacă îți plac drumețiile, sporturile extreme sau doar dorești să te implici în promovarea țării pe care o iubești aici este locul tău. Dacă consideri că ești prea timid nu îți fă griji, aici vei avea oportunitatea să te dezvolți mult mai mult decât ți-ai da seama.

Am întrebat pentru tine membrii organizației ce înseamnă pentru ei O.S.T. , iar cuvintele cele mai des întâlnite au fost: prietenii, dezvoltare, familie, cunoaștere, turism, aventură și….distracție. Organizația Studenților pentru Turismul Românesc oferă fiecărui membru posibilitatea de a se dezvolta prin varietatea de proiecte pe care le organizează: NapoQuiz, Care-i fruntea?, Zi*le de Turism. Deci te așteptăm în familia O.S.T. unde dacă dorești ca anii de facultate să nu treacă fără să cunoști oameni noi, să promovezi valorile României și fără să te dezvolți pe plan personal, cât și profesional.

 

Autor: Morișcă Diana