Familia se mărește!

E oficial: am dat startul recrutărilor din acest semestru și suntem foarte nerăbdători să întâlnim stundeți curioși să descopere, să încerce și să învețe.

Cine suntem?

Printr-o prezentare oficială, putem spune că noi suntem Organizația Studenților pentru Turismul Românesc sau pe scurt OST și ne-am înființat în anul 2007. Suntem o mână de oameni, în cifre 120. În realitate suntem o mare familie cu un scop comun și o dorință comună: de a promova și conserva turismul românesc. Aceasta este definiția oficială. Neoficial, vorbind de la studenți la studenți, de la tineri la tineri, de la oameni la oameni, vrem să aducem un plus de valoare comunității clujene, la nivel local, și întregii țări, la nivel național.

În acești 12 ani,  ne-am dat seama că tinerii nu se mai mulțumesc cu puțin, că mereu e loc de mai mult și mai bine. Au transformat Studenția într-un munte de proiecte, experiențe, conexiuni profesionale și prietenii pe viață. Acest munte nu are întotdeauna un traseu bine definit sau ți se poate părea că drumul nu duce nicăieri și că vârful se îndepărtează din ce în ce mai mult. Dar unde e farmecul când totul este accesibil și ușor de realizat?

Ce facem?

Ne place să spunem că facem proiecte frumoase cu și despre oameni. Proiecte dedicate tuturor iubitorilor de turism, cuprinzând arii mari de vârstă.

Organizăm seri de socializare și schimb de cultură cu stundeți veniți din afara granițelor (International Night), concurs de cultura generală dedicat orașului Cluj-Napoca, în special, și întreg județului, pentru că iubim mult orașul studenției noastre (NapoQuiz), spectacol tradițional de Crăciun prin care promovam Tradițiile și obiceiurile românești (Care-i Fruntea?), conferința pe teme de turism cu specialiști în domeniu (Conferința Națională “La Popasul Turistului Român”) și aproximativ o lună dedicată exclusiv turismul (Zi*le de Turism), iar nu în ultimul rând, cel mai nou proiect al organizației noastre, o școală de vară plină de activități (Turist la Cluj).

Aceste proiecte au avut o continuitate în Organizația noastră, însă de dorim, cu siguranță să îndrăznim și să facem lucruri cât mai frumoase.

De ce merită să fii voluntar?

Ne trec prin minte o mulțime de gânduri și sentimente când vine vorba de voluntariat. Este, fără îndoială, etapa în care realizezi cât de mult contează oamenii din jurul tău, cât de mult contează să te dezvolți personal și profesional și cât de important este să îndrăznești și să fii curios, să găsești un echipa de lângă tine prieteni, motivație și sprijin.

În voluntariat este vorba despre plusul de valoare pe care dorința ta de a face bine îl aduce în comunitate. Este timp investit în tine și în cei din jurul tău.

Este locul în care poți descoperi poteca ce te va duce în vârful muntelui, este locul în care e loc să greșești și să o iei de la capăt, este locul în care înveți zi de zi și poți observa evoluția ta de la an la an, de la proiect la proiect.

De ce OST e locul potrivit pentru tine?

Ar fi egoist să aducem un răspuns pertinent la această întrebare. 

Nu poate fi cuantificat beneficul pentru care o organizație studențească îl are, însă experiențele și trăirile pe care aceasta ți le poate aduce fac diferența.

Noi ținem să credem că experiențele trăite alături de OST-iști  sunt semnificative și că prin proiectele noastre și activitățile din afara lucrurilor oficiale, vor avea un impact pozitiv asupra studenției tale. 

Nu ezita sa încerci, să îndrăznești și sa ieși din zona ta de confort!

Te așteptăm in familie!