Organizația Studenților pentru Turismul Românesc presupune devotament, pasiune, implicare, un colectiv mereu gata pentru o nouă aventură, mulți prieteni noi și cel mai important, iubire pentru țara noastră frumoasă. Acestea sunt doar câteva concepte care definesc activitatea de voluntar în cadrul organizației noastre, dar pe langă ele mai sunt multe altele.

Pentru început, voluntariatul la noi implică participarea la proiecte deosebite pentru studenți și nu numai, cum ar fi: Care-i fruntea?, Zi*le de turism, NapoQuiz sau Seara Voluntarului. Mai mult decât atât, există numeroase oportunități pentru cei care aleg să fie voluntari la O.S.T, oportunități care vin odată cu dezvoltarea personală în cadrul unui colectiv prietenos și vesel. Membrii noștri sunt activi, deschiși către noi provocări, iubesc natura și sportul și le place să se implice în cât mai multe evenimente, fiind mereu creativi. La O.S.T facem multe activități și excursii prin care dorim să promovăm zonele și obiceiurile țării noastre, iar distracția nu lipsește, încercând să îmbinăm utilul cu plăcutul. Astfel, ai parte de multe beneficii, cunoști locuri noi, afli informații interesante despre țara ta și îți dezvolți diferite abilități.

Să fii voluntar însemnă să-ți împărtășești cunoștințele, abilitățile și timpul tău cu alte persoane pentru a îndeplini un scop comun. Să fii voluntar însemnă să te implici de bună voie în activități fără să aștepți o recompensă. Voluntariatul este o recompensă în sine deoarece tu te dezvolți ca persoană, înveți lucruri noi și folositoare și cel mai important, legi prietenii și relații care pot dura o viață. Vei învăța să lucrezi în echipă, să comunici, să-ți faci vocea auzită, vei fi sprijinit și încurajat în demersul tău spre dezvoltare. Să fii voluntar O.S.T înseamnă o experiența de neuitat!

Bine ați venit dragi voluntari în familia O.S.T!

Ana Pavel și Sânziana Tonică Vice-coordonatori PR