Vineri dimineaţă, ora 11, pe treptele facultăţii, familia OST adunată cu mic cu mare, cu zâmbetele pe buze şi bocancii în picioare aştepta entuziastă plecarea într-un weekend de poveste. Rucsacurile si bagajele erau pregătite gata gata să fie încărcate în autocare, iar voluntarii noştri voioşi abia mai aveau răbdare până să pornească într-o nouă aventură marca OST.

Drumul a fost presărat cu voie bună, distracţie, jocuri, bancuri şi cântece de drumeţie pentru a face timpul să treacă cât mai plăcut. Odată ajunşi la destinaţie în comuna Măguri-Răcătău, am fost întâmpinaţi cu braţele deschise de gazdele noastre primitoare de la pensiunea La Ionel, iar apoi a urmat cazarea, moment în care fiecare voluntar a tras câte un bileţel cu numărul camerei, urmând să îşi găsească colegii. După ce ne-am instalat şi am explorat puţin împrejurimile cabanei, admirând peisajul minunat din inima munţilor, au urmat câteva joculeţe de cunoaştere prin care am încercat să ne prezentăm pentru a forma o relaţie cât mai strânsă între membrii vechi şi cei noi. Pentru buna desfăşurare a întregului weekend am stabilit regulamentul înca din prima seara, această activitate fiind urmată de câteva jocuri interactive care se vor desfășura pe tot parcusul teambuilding-ului. Seara a culminat cu un mini-treasurehunt la care am fost împărţiţi pe echipe, unde a trebuit sa ne punem în aplicare atât aptitudinile de muncă în echipă, cât şi pe cele de lideri sau de comunicare. Cele mai originale echipe au fost premiate de către un juriu prietenos, iar întreaga sală s-a amuzat datorită ingeniozităţii imnurilor şi dansurilor creative pregătite de către fiecare grup in parte.

Deşi în prima zi am avut parte de mult soare şi de o vreme excelentă, ziua a doua a venit cu frig şi cu o ploaie măruntă, lucru care însă nu ne-a împiedicat să ne desfăşurăm activităţile outdoor. După o dimineaţă plină de energie şi înţesată cu jocuri interactive ce ne-au pus la încercare rezistenţa fizică, oboseala şi frigul şi-au spus cuvântul, fâcându-ne să ne retragem în cabana caldă şi primitoare. Acolo distracţia a continuat cu alte activităţi bazate pe încredere şi cunoaştere reciprocă, menite să ne unească grupul şi mai mult. Provocările inventive pe care le-am primit împreună cu sarcinile specifice fiecărui joc în parte au reprezentat nucleul unei seri reuşite din care toată lumea a avut de învăţat ceva folositor, descoperindu-şi noi calităţi şi căpătând experienţă. Ziua s-a încheiat cu mult aşteptatul botez al noilor membri, prilej de integrare a acestora in familia OST, iar balul mascat ce a urmat a dat startul distracţiei şi dansului.

A doua dimineaţă ne-a surprins pe toţi, aducând multă zăpadă şi un peisaj de vis, toate acestea completând tabloul celor 3 anotimpuri de care ne-am bucurat pe parcursul acestor minunate 3 zile. Ninsoarea ne-a făcut pe toţi să ne simţim din nou copii, redescoperind bucuria de a aprecia lucrurile mărunte şi trimiţându-ne cu gândul la sărbătorile care se apropie. Ziua ne-am petrecut-o împărtăşind impresiile acumulate în acest weekend, toate acestea conturându-se într-o sesiune reuşită de feedback. Deşi atmosfera plăcută ne îmbia să mai rămânem, sfârşitul teambuilding-ului sosea cu paşi repezi, iar noi am fost nevoiţi să ne pregătim încet de plecarea spre Cluj.

Drumul spre casă a fost presărat cu peripeţii datorită vremii, însa am ajuns cu bine, mai bogaţi cu o experienţă deosebită şi cu amintiri nepreţuite
Articol realizat de Ana Pavel