Conferința „La popasul Campionului Român”

Pe vremuri, oamenii cutreierau această lume în lung și-n lat, iar atunci când drumul îi ostenea, se opreau la un popas și cât era ziua sau noaptea de lungă, depănau amintiri, vorbeau despre autenticitatea propriei vieți și își aminteau povești cu tâlc. Asemenea lor suntem și noi, prinși în dinamica vieții, iar din când în când ne cade bine un popas.

Oprește-te din forfota propriei vieți și ascultă pentru 2 ore poveștile autentice ale unor campioni români, care ne cinstesc cu reușitele lor. La Popasul Campionului Român se întâlnesc studenții cu campionii pentru a le cunoaște poveștile lor minunate.

Iată, mai jos găsești speakerii de la ediția 2016:

Tibi Useriu este câștigătorul celei mai dificile competiții din lume, Maratonul de la Polul Nord. 180 ore, 560 km în condiții extreme, maraton încheiat cu 12 ore înainte de termenul limită. Doar 20 de oameni au reușit să treacă linia de sosire în istoria competiției, dar romanul noastru a și învins! Înscrierea în competiție a avut un scop nobil – susținerea proiectului asociației Tășuleasa Social de Reîmpădurire.

Ligia Alexandra Bodea este cea mai tânără deținătoare de muzeu de artă populară din țară, începându-și frumoasa activitate la vârsta de 12 ani. Povestea din spatele acestei reușite este surprinzătoare și inspirațională, amintind de acele momente ale vieții, care se clădesc pe un scop pur, sincer și simplu, dar aparent imposibil de realizat. aparent. Ligia organizează expoziții de pictură pe sticlă, inițiază proiecte în sfera culturii, este invitată la emisiuni de televiziune, radio și conferințe, gătește după rețete vechi de peste 100 de ani, promovează viața satului și tot ceea ce se împletește cu esența tradițiilor noastre.

Ligia Alexandra Bodea

Alexandra Flavia Marcu este cetățean de onoare al orașului Deva, una dintre cele mai tinere alpiniste ale țării, care a ajuns în vârful celor mai înalți munți și vulcani activi ai lumii, a publicat cartea despre drumul său evolutiv, intitulată “Alexandra și cei șapte vulcani”, a fost invitată la TedxBacău, promovează România și orașul ei natal în toate colțurile lumii, face drumeții în țară și în străinătate cu publicul larg și se implică sârguincios în activități civice.

Alexandra Flavia Marcu