Într-o friguroasă seară de miercuri, în data de 14 decembrie, Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor se umplea încet încet cu voie bună și emoție pentru a celebra în stil autentic românesc venirea Crăciunului. Mândrii noștri voluntari O.S.T, frumos gătiți în straie populare abia așteptau să prezinte tradițiile celor 3 zone etnografice: Ardeal, Maramureș și Moldova, întrecându-se într-o competiție plină de voioșie.  Aveau să ne încânte mult așteptații oaspeți, deosebiți interpreți de muzică populară și ansambluri de dansuri tradiționale, care ne-au reamintit de spiritul curat al sărbătorii nașterii Domnului. Astfel, întreaga sală a putut simți vibrația  sufletelor tinerilor membri dornici să ne aducă mai aproape Crăciunul tradițional cu bradul împodobit, cu bucatele îmbietoare și cu mireasma vinului fiert. Seara a debutat cu frumoasa interpretare a unei talentate membre a organizației, colinda acesteia încalzindu-ne inimile și făcându-ne să intrăm în atmosfera caldă de sărbătoare. Prezentatorii carismatici și-au intrat repede în rol, întreținând publicul cu mici glume și aducând veselia pe chipul spectatorilor.

Primul moment artistic a fost reprezentat de intrarea pe scenă a ardelenilor, care prin dansurile specifice și prin sceneta presărată cu umorul lor aparte, ne-au încântat, publicul răsplătindu-i cu aplauze călduroase. A urmat un moment de răgaz în care invitații au fost serviți din cozonacii gustoși, toată lumea așteptând cu interes punctul culminant al serii, prima rundă de licitație. Aceasta s-a organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru ajutorarea Centrului Educațional Cluj-Napoca, din cadrul Fundației ,,Salvați Copiii”. Pachetele conținând produse tradiționale și pregătite cu drag de către voluntarii O.S.T. au fost cumpărate la prețuri ridicate, știindu-se scopul nobil pentru care aveau să fie folosite donațiile. Au fost licitate borcane cu zacuscă, cu dulceață, gemuri, compoturi, siropuri, sticle cu țuică, oale cu sarmale și multe altele, invitații având posibilitatea să achiziționeze bucate ca la mama acasă.

Au urmat mândrii maramureșeni care ne-au suprins printr-o scenetă autentică conturând obiceiurile specifice tăierii porcului , prin dansuri de excepție și prin colinda lor în care au pus tot sufletul. În continuare, ne-au încântat cu măiestria lor distinșii artiști care au însuflețit sala, copiii bucurându-se în același timp de mult așteptata prezență a lui Moș Crăciun. După cea de-a doua serie de licitații, a venit și rândul moldovenilor să își facă apariția pe scena evenimentului. Aceștia nu s-au lăsat mai prejos decât celelalte echipe, ci din contră, ne-au captivat cu reprezentația lor inedită, îmbinând momentele umoristice cu dansul, colindele și tradițiile specifice de Crăciun, aducând pe scenă jocul ursului și al căluților.

Cea de-a treia licitație a fost la fel de animată precum precedentele, suspansul ajungând la apogeu deoarece toată lumea dorea să afle care-i fruntea țării. Reprezentanta juriului a urcat pe scenă, iar în aplauzele publicului Moldova a fost desemnată câștigătoarea concursului ,,Care-i fruntea?” 2016, participanții fiind răsplatiți cu diplome și cupe.

Dorim să mulțumim tuturor participanților, invitaților, sponsorilor, membrilor implicați în acest spectacol caritabil de excepție și tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui eveniment! Suntem fericiți să vă anunțăm că, datorită ajutorului dumneavostră, am reușit să strângem o sumă impresionantă care va aduce zambetele pe buze celor 24 de copii care anul acesta se vor bucura de un Crăciun așa cum merită.

O.S.T. vă urează sărbători fericite și vă așteaptă cu drag în 2017 la ediția cu numărul XI!